dr.sc. Mirta Weber Sušanj, dipl.ing. biotehnologije

"Obzirnost je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja ili budalu." | Howard W. Newton

Diplomirala i doktorirala na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ima dugogodišnje iskustvo u humanoj i veterinarskoj farmaceutskoj industriji, s naglaskom na biološke testove.
Profesionalni razvoj započela je u istraživanju i razvoju, a nastavila u proizvodnji bioloških proizvoda, upravljanju kvalitetom i kontroli kvalitete. Tijekom tog vremena bavila se različitim tehnikama od živih bioloških modela, PCR i qPCR tehnika, biokemijskih metoda i seroloških testova. Kroz suradnju s istraživanjem i razvojem (razvoj i prijenos metoda i proizvoda) i registracijom proizvoda sudjeluje u izradama registracijskih dosjea (dio II dosjea za metode i validacije metoda, dio III i dio IV dosjea za laboratorijske studije - testovi neškodljivosti i učinkovitosti proizvoda) te se bavi biostatistikom za potrebe studija.

Radi u GMP okruženju u svrhu proizvodnje cjepiva i kemofarmaceutike te GLP okruženju u sklopu laboratorija koji provodi analize povezane sa studijama učinkovitosti i neškodljivosti cjepiva. Osim sveučilišnih, tijekom rada je stjecala razna stručna znanja o dobroj proizvođačkoj praksi, dobroj laboratorijskoj praksi, biostatistici, laboratorijskim životinjama (Laboratory Animal Science training – odgovara FELASA kategoriji C) te kvaliteti (Lean Six Sigma Green Belt, Lean Six Sigma Yellow Belt).
Sudjelovala je u izmjeni Europske farmakopeje po pitanju novih pristupa u odsustvu stranih virusa u veterinarskim cjepivima kao predstavnik industrije i predavač na „Training on the new approach for the EA testing in IVMPs“, EDQM (April, 2020.)
Tijekom godina surađuje s matičnim Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a jedan od zadnjih projekata bio je "Development of lifelong learning programs in the field of food technology, biotechnology and nutrition using CROQF (cu @ PBN)".

Podaci o tvrtki

SUPERA KVALITETA d.o.o.
Adresa: Gajeva 51, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Tel: +385 1 48 40 624
Fax:+385 1 48 32 110
www.supera-kvaliteta.hr 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
MB: 2461544
OIB: 37060820878