Poljoprivreda

"Kada nema kvalitete, nema ni poslovanja." | Nepoznati autor

dapdap fishermen 2983615 1920  

SUPERA KVALITETA pruža usluge poslovnog savjetovanja iz područja poljoprivrede - za uspostavu, održavanje i unapređenje dobre agronomske prakse, odnosno GLOBALG.A.P.-a te ISCC sustava.

Dobra agronomska praksa (DAP), engleski: Good Agricultural Practice (G.A.P.) podrazumijeva primjenu znanja kako bi se proizvela sigurna, zdravstveno ispravna hrana i drugi poljoprivredni proizvodi, na human način, uz osiguranje ekonomske isplativosti i društvene stabilnosti te uporabu prirodnih resursa na održivim principima. Potrebno je poznavati, razumjeti, planirati, mjeriti, evidentirati, nadzirati i upravljati proizvodnim sustavom proizvodnje hrane kako bi se ostvarili utvrđeni proizvodni i ekološki ciljevi.

Što je GLOBALG.A.P.

GLOBALG.A.P. standard je namijenjen svim poljoprivrednim proizvođačima, bez obzira na vrstu i veličinu njihove proizvodnje i obuhvaća proizvodnju primarnih poljoprivrednih proizvoda te aktivnosti nakon berbe.

Svrha ovog standarda je osigurati maloprodajnoj mreži i krajnjim potrošačima visoki nivo pouzdanosti da su provedene sve mjere i kontrole  te da je proizvod siguran za zdravlje potrošača.

GLOBALG.A.P. obuhvaća sustav certifikacije voća, povrća, cvijeća i ukrasnih biljaka, ribarstva, stočarske proizvodnje i integrirane poljoprivredne proizvodnje.

Primjenu GLOBALG.A.P.-a zahtijevaju brojne velike trgovačke kuće čija je aktivnost povezana s trgovinom primarnih poljoprivrednih proizvoda.

Što je ISCC

ISCC (International Sustainability and Carbon Certification System) jedan je od vodećih sustava certificiranja za održivost i emisiju stakleničkih plinova u EU. 

ISCC sustavom se osigurava doprinos provedbi ekološki, društveno i gospodarski održive proizvodnje i korištenja svih vrsta biomase u globalnim lancima opskrbe. Sustav također osigurava mjerenje i smanjenje emisija stakleničkih plinova, sljedivost kroz opskrbne lance uz integraciju malih vlasnika u međunarodne lance opskrbe. ISCC sustav osigurava provedbu nulte deforestacije, zaštitu zemljišta visoke vrijednosti, biološke raznolikosti i visokog udjela ugljika, zaštitu tla, vode i zraka uz usklađenost s ljudskim, radnim i zemljišnim pravima.

Primjena ISCC sustava potvrda je usklađenosti sa zakonima i međunarodnim standardima i ugovorima.

Podaci o tvrtki

SUPERA KVALITETA d.o.o.
Adresa: Gajeva 51, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Tel: +385 1 48 40 624
Fax:+385 1 48 32 110
www.supera-kvaliteta.hr 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
MB: 2461544
OIB: 37060820878